Planten voor huisdieren: a guide to pet-friendly houseplants blog at thompson & morgan

Planten voor Huisdieren: A Guide to Pet-Friendly Houseplants Blog at Thompson & Morgan.

Planten voor Huisdieren: A Guide to Pet-Friendly Houseplants.

Huisdieren en planten dont altijd samen. Mijn grens Terroristen, Ogmore en Dylan, zijn berucht voor het kammen bladeren. Hoewel ze voornamelijk grazen op Honden Mercurius en andere buiten onkruid, ze hebben ook ontketend hun rasping tongen op mijn eens elegante Bamboe Palm (Dypsis lutescens), waardoor het eruit ziet alsof het is aangevallen door een gigantische slak. Gelukkig, Bamboo Palm is volledig niet giftig voor huisdieren, maar andere planten worden het best weggehouden van je harige vrienden. Ons panel van Thompson & Morgan pooches en poessycats hebben hun verschillen gezet en samengekomen om u te begeleiden door de beste huisdiervriendelijke planten.

De boogstelen van palmen zien er elegant uit in elke omgeving en zijn niet giftig voor huisdieren.

I twee en een half jaar oud en mijn favoriete hobby's omvatten het versnipperen van karton, mijn oren laten verzorgen en mensen stoelen stelen zodra ze opstaan.

Als een sierlijke Cocker Spaniel, hou ik ervan om te weelderig te zijn tussen elegante palmen.

zijn allemaal huisdiervriendelijke huisplanten. Met sierlijk gebogen stengels en slanke bladeren, deze palmen maken opvallende specimen planten evenals functionerend als hoge backdrops in groep arrangementen. Ze brengen een tropische sfeer en ontspannen sfeer in het huis. Allen genieten van helder licht maar tolereren enige schaduw.

Vermijd Cycas revoluta, de Sago Palm, want het kan dodelijk giftig zijn voor honden.

Mijn favoriete hobby's omvatten het stelen van kleding uit de wasmand, spelen op het strand en knuffelen onder mijn deken op koude dagen.

Ik hou van de zachte, weelderige bladeren van varens. Maar zorg ervoor dat je echte varens en pas op voor planten die zich voordoen als ze zoals Asperges varen die niet een varen is maar een lid van de zeer giftige lelie familie. Ferns zoals The Boston Fern (Nephrolepis exaltata), Birds Nest Fern (Asplenium) en Maidenhair (Adiantum raddianum) zijn geweldig voor badkamers zoals ze zullen tolereren de lagere lichtniveaus en profiteren van de extra vochtigheid. Ik hou van lounging beside de radiator maar varens wilt. Plaats ze in een koele plek van sterk, direct zonlicht en houd de compost vochtig maar niet nat.

Ik ben een verfijnde hond met een verlangen naar landelijke bezigheden zoals vossenjagen en trek-o-oorlog. Ik breng mijn vrije tijd door in diepe meditatie terwijl mijn buik gekrabd wordt.

Perfect veilig voor huisdieren, het zijn stijlvolle en exotische bladerplanten die in een ruime keuze aan verfijnde patronen en kleuren komen. Ze zullen ook lagere lichtniveaus tolereren.

Hallo, mijn naam is Ogmore, maar mijn vrienden noemen me Ogg. Mijn opperhoofd tijdverdrijf is op zoek naar voedsel en de rest van de dag wordt besteed aan het eten ervan. Ook bekend als De Omnivorous Ogmore, Ik heb met succes gegeten gigantische gaten in al mijn eigenaars zakken waardoor ze nutteloos. Ik kan niet zeggen als Im vreselijk geïnteresseerd in planten, tenzij ze eetbaar, maar Im aangetrokken tot succulenten zoals ze klinken eetbaar voor mij.

Het merendeel van de succulenten zijn huisdiervriendelijk, maar er zijn een paar giftige soorten te vermijden. De meest voorkomende zijn: Aloë, Jade Plant (Crassula ovata), Kalanchoe, Sanseviera, Senecio en Euphorbia.

De rest zijn grote planten voor huishoudens met huisdieren. Gemakkelijk en tolerant van verwaarlozing, hun nette, beeldhouwkundige vormen zijn altijd menigte-liefhebbers en ze zien er vooral goed uit wanneer gekweekt als.

Terwijl ik eruit ziet als een kleine engel, Im alles behalve! Mijn favoriete hobby's omvatten voortdurend huilen om voedsel, niet luisteren en geven van brutale kleine planten en mijn favorieten zijn de.

Chinese geld Plant (Pilea Peperomioides).

Roze Polka Dot Plant (Hypoestes fyllostachya).

die in tegenstelling tot mij, zijn zeer goed gedragen. Beide hebben leuke bladeren die zal vrolijk toe te voegen aan een heldere vensterbank.

Hallo, mijn naam is Dougie, Ik ben bijna 3 jaar oud. Mijn favoriete hobby's omvatten het vernietigen van zacht speelgoed, knuffelen met mensen en gaan op wandelingen met mijn hondje vrienden.

Net als ik, zijn gemakkelijk te gaan en zeer vriendelijk, zo vriendelijk dat het gemakkelijk zal produceren tal van kleine planten die je kunt wiet omhoog en geven als geschenken aan uw vrienden.

Chinese geldplant (Pilea Peperomioides).

Pink Polka Dot Plant (Hypoestes fyllostachya).

Spider plant (Chlorophytum comosum Variegatum).

Als een binnenschildpad en een toegewijde vegetariër, Im een expert op het gebied van huisplanten. Ik overwinter niet, maar word gewoon bijzonder chagrijnig en lui in deze tijd van het jaar. Alleen voor u, heb ik mijn vele jaren van wijsheid verzameld om deze krommingonly lijst van giftige planten samen te stellen.

Bewaar mijn naam, e-mail en website in deze browser voor de volgende keer dat ik commentaar.

De T&M blog heeft een schat aan goed geïnformeerde medewerkers. Ontdek meer over hen op onze.

Geranium plagen, ziekten en andere problemen.

Problemen schieten uw Geranium groeiende problemen.

7 Planten die je balkon deze winter zullen opvrolijken.

Als ze bovenkomen hoe lang in deze potjes blijven ? voordat er moet worden verpot ?.

Controleer zeker of de grond niet te nat is.

Dit weefsel is de voeding van de jonge kiem. Zodra de wortels zijn gegroeid, komt er een ander groeihormoon vrij dat een teken geeft aan de bladeren dat ze sneller moeten gaan groeien. Afhankelijk van de palmsoort en de versheid van het zaad kan het kiemingspercentage variëren. Gebruik een goede kwaliteit potgrond, die is dan al voorzien van duurzame meststoffen voor de komende periode. Normaliter kiemt deze soort redelijk snel. Ze mogen gerust buiten geplaatst worden maar dan wel de eerste 2 à 3 weken op een schaduwrijke plaats zodat het blad niet verbrandt.

Bij de Trachycarpus geldt inderdaad een maximum temperatuur van 22°C.

Reactie door brenda kapteyn 19 januari 2018 17:20 @. Wat kan ik daar mee doen? Hak je dat zeg maar uit en zet je die opnieuw in de grond?. Palm zaailingen halen voor lange tijd hun voedsel uit het endosperm. De natuurlijke groei is bij deze soort inderdaad met allemaal uitlopers. Wanneer de zaailingen één à twee blaadjes hebben en ongeveer 10 tot 15 centimeter groot zijn kan je de planten voorzichtig van elkaar scheiden en uitplanten. Dit kan ontzettend leuk zijn, maar ook frustrerend als u moet experimenteren om het goed te laten verlopen. ik heb een grote tryhacarpus palmboom staan.

Einde broeikas dus, voor de grote kiemling en de tweede die in dezelfde fles zit.

net/lapalmeraie/2016/06/trachycarpus-zelf-bloemen-bestuiven/. Zodra u palmzaden bij ons aanschaft, weet u zeker dat u palmzaden van hoge kwaliteit koopt. De diameter van de pot mag per zaadje maximum 10 centimeter zijn. In principe kunt u palmzaden het hele jaar door zaaien. De aarde moet vochtig zijn maar zeker niet te nat. Nu de dagen weer lengen en het ook warmer wordt zal er weldra een nieuw blad aangemaakt worden. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. Palmbomen kweken is iets waar u jarenlang van kunt genieten. Ik had nog wat aarde en dadelpitten over, dus ik dacht: laat ik eens deze pitten in een glazen potje stoppen.

Alvast bedankt voor de moeite! deze site is erg hulpzaam.

Heeft er iemand zaadjes van de mannetjes dadelboom, degene die hars geeft en kan deze groeien in een huiskamer of in een tuin in nederland? Ik weet dat ze groeien in marokko en griekenland. Alleen heb ik een vraag over de bemesting van palmen. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Dat mag ook zeker nog aan het einde van het seizoen hoor. HHoe groter de pot hoe groter de palm natuurlijk. Sommige sprieten krijgen wat bruine blaadjes.

Nu ik net kijk zitten er helemaal geen wortels aan en er zitten witte beestjes in de aarde.

Ondertussen is hij een meter hoog met iets van 12 lange harde sprieten. This is Joan is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg, er kunnen geen rechten ontleend worden en met het gebruik van mijn blog ga je akkoord met deze voorwaarden. De dactyfilera gebruikt daarbij veel diepte. is ontwikkeld om aan het water te worden toegevoegd, voordat dit aan de palm wordt toegediend. Het belangrijkste ingrediënt? Geduld!. Ik hoop dat ik hier wat hulp kan krijgen. Wanneer moet ik ze verpotten en in een keer in grotere of het zelfde formaat waar ze in gezaaid zijn. U kunt overwegen om de binnenkant van uw pot met een laag noppenfolie of soortgelijk isoleermateriaal te bedekken voordat u de plant erin zet. Mijn excuses voor de late reactie, ik ben met vakantie.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

Het is aangeraden om voor het zaaien de zaden eerst 24 tot 48 uur te laten weken in water met een temperatuur van 32 tot 34°C.

Bij het zaaien in bakjes gebruikt u beter een medium dat minder gevoelig is voor schimmel zoals bv.

De zaden hebben in dit stadium nog geen licht nodig. Dit hebben palmen wel nodig hoor. Hierdoor krijgt deze lager blijvende soort een beetje een struikachtig uiterlijk. Een hoge pot is dan ook geen overbodige luxe. een chinese bak en die dan afsluiten? En moet ik potgrond gebruiken OF zaai en stekgrond. Daarna moet het vochtgehalte enkel op pijl gehouden worden. Daarom is het zaaien in potgrond hier ook niet interessant. Bij het verschijnen van het eerste blad heb ik de folie verwijderd. Ik heb vandaag in onze hof gewerkt, o.

Palmen kunnen uit zaad worden opgekweekt.

De perlite zelf zal inderdaad niet gaan schimmelen, het zaad zelf kan natuurlijk wel gaan rotten. Dus waar ga ik hem na een paar jaar plaatsen haha want ik wil dan ook echte dadels van mijn boom natuurlijk?. Meld je aan en krijg superhandige groene tips! Meteen in je mailbox. Als puber heb ik ooit een dadelpalmpje gekweekt, het duurde inderdaad jaren voordat t een echte plant werd met vooralsnog alleen maar harde sprieten. Er zijn een tweetal manieren waarop zaden ontkiemen. ) En in het najaar/voorjaar zet je de palm weer binnen op een lichte plek.

Zodra u weet of u een mannelijk of een vrouwelijk exemplaar hebt staan kunt u wel een ruil vragen via het Palmvrienden forum.

Ik zou de zaaibakken wel iets koeler zetten want boven de 22°C kiemt deze soort juist slechter. Voorzichtig verpotten, en met wat geluk heb je na een paar jaar een statige palm. Ben je van plan om vaker te gaan zaaien, of wil je soorten gaan zaaien die bij hogere temperaturen kiemen? In dat geval zou je de aanschaf van een propagator kunnen overwegen. Wachten wordt beloond, want na een tijdje heb je zelf een dadelpalm in je vensterbank staan. Hoe veel cm moet een palmboomje hebben voor te ver planten in een groter pot Groetjes marc. En natuurlijk 1 of 2 x per groeiseizoen ?. Kan je mij over deze palm uitleg geven hoe ik deze moet. Door eerst te besproeien is de aarde al nat en behoudt die beter zijn vorm wanneer ik de rest van het water giet.

Ik heb een palma canaria gezaait nu lijkt het of er een wortel aan het groeien is een groen stengeltje wat weer in de grond verdwijnt kan dit ern wortel zijn en waneer komt het plantje zelf dan tevoorschijn.

Palmen maken een lange penwortel aan, diepte is daarom nu, en ook in de toekomst altijd van belang. Washingtonia zaden kiemen inderdaad het snelst op de radiator. Dat zijn vermoedelijk inderdaad de zaden van de Trachycarpus fortunei zoals ik hier beschrijf. Mijn zaad van een palmboom heb ik in maart geplant en in mei komen uit potgrond zo een vijf cm groetjes marc.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen