Bearberry: low-growing perennial groundcover - epic gardening

Bearberry: Low-Growing Perennial Groundcover - Epic Gardening.

Epic Gardening is lezer-ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Bearberry: Low-Growing Perennial Groundcover.

Bearberry: Low-Growing Perennial Groundcover.

Arctostaphylos uva-ursi, meestal aangeduid als berenbessen, is de perfecte eetbare bodembedekking voor iedereen worstelen met slechte bodem of rotsachtige bodemomstandigheden in hun landschap. De gebruikelijke naam komt van wat gebeurt met de meeste van deze planten beren blijkbaar houden van de vruchten die de plant produceert en zal ze graag consumeren in enorme volumes in de herfst als ze mesten omhoog voor de winter.

Dit is niet beperkt tot beren, ook niet; vele soorten trekvogels zullen graag de bessen eten. De heldere rode beerbes is ook eetbaar voor mensen! U kunt visuele interesse toevoegen aan elke thuistuin met zijn donkergroene bladeren en roze bloemen.

Zijn vaste plant en is een mooie, kleinbladige ondergrond met rode bessen. De bloemen zijn niet dramatisch, maar het ziet er goed als een understory laag rond grotere struiken evenals gewoon als een dekking voor een ruimte in uw landschap die je niet van plan bent te lopen op (het heeft houtachtige stengels die het niet geschikt maken voor veel voetverkeer).

Deze plant kan optreden in zowel volle zon als volle schaduw, hoewel hij de voorkeur geeft aan volle zon in de meeste gebieden. De berenbessen plant is de niet-gezongen held van Noord-Amerika, het voeden van beren met haar bessen en fungeren als een medicinale plant in inheemse Amerikaanse culturen eeuwenlang.

Bearberry bloemen zijn gevormd als kleine klokken.

Bearberry, kinnickinnick, beren druif, zandbessen, dorre myrtle, berg doos, en varkens cranberry.

Arctostaphylos uva-ursi is een heerlijke, laag groeiende meerjarige struik.

Arctostaphylos uva-ursi is ook bekend onder vele andere namen zoals berenbessen, kinnickinnick, beren druif, zandbessen, gewone beerbes, dorre myrtle, bergdoos, en varkens cranberry.

De berenbessenplant is een groenblijvende struik die inheems is in de omliggende regio's over de hele wereld, zoals Canada, Finland, Rusland, enz. Het geeft de voorkeur aan noordelijke koude klimaten en doet het beste in USDA zones 2-6. In het wild, zijn hun donkergroene bladeren meestal te vinden op open hellingen als ze gedijen in rotsachtige bodems.

Bearberry planten (Arctostaphylos uva-ursi) kunnen worden geïdentificeerd door hun houtachtige stengels, donkere groenblijvende bladeren, roze bloemen, en uiteindelijk helder rode bessen. Het is een langzaam groeiende meerjarige ondergrond die zich verspreidt via oppervlakte wortelstokken.

De Arctostaphylos uva-ursi plant groeit in een mat die het gunstig maakt voor landschap erosie controle, en in te vullen ruimtes in tuinbedden. Het zal vlinders en andere bestuivers aantrekken naar uw tuinen met zijn urn-vormige bloemen. In feite, het is de waard plant voor verschillende vlinders, waaronder de hoary elfin en bruine elfen.

In Noord-Amerika is de berenbessenplant uitgebreid gebruikt door inheemse Amerikaanse stammen als onderdeel van rookmengsels, gedroogd voor thee, als anti-inflammatoire, en als een antiseptische. Het heeft ook adstringerende eigenschappen en is gebruikt om zweren of kleine wonden wassen.

De bloemknoppen zijn nondescript totdat ze openen.

De Arctostaphylos uva-ursi plant is de perfecte soort grondbedekking als je op zoek bent naar een laag onderhoud altijdgroen dat groeit in de lente en bloemen tijdens de zomer. Het maakt een mooie aanvulling op elke tuin en zal zeer weinig eisen voldoen, het zal zich vestigen en je zult in staat zijn om het te genieten jaar na jaar.

Bearberry planten gedijen in de volle zon, echter, ze kunnen verdragen lichte schaduw. Dat gezegd zijnde, je krijgt de meeste groei, bloemen, en fruit wanneer je je bearberry volle zon, in plaats van gedeeltelijke schaduw. Zoals hierboven vermeld doen ze het beste in USDA zones 2-6 en kunnen tolereren koude winterval en klimaten. Ze tolereren de kou zo goed dat zaden kunnen ontkiemen in temperaturen tot 40 graden.

De beerbessenplant zelf doet het beste in een temperatuurbereik van 40-77 graden Fahrenheit. Als een groenblijvende struik zijn de donkergroene bladeren het hele jaar door groen en hebben ze geen bescherming nodig tegen vorst. Ze zullen echter geen hoge hitte verdragen.

De beerbessen plant is extreem droogte tolerant eenmaal vastgesteld en kan nooit nodig zijn om te worden besproeid buiten elke neerslag die u ontvangt in uw tuin. Om deze reden, het is een grote landschappelijke optie voor laag water of xeriscaped tuinen. Het kan verdragen zowel vochtige als droge groeiomstandigheden, echter, het zal niet tolereren staand water. Tijdens het eerste jaar van de groei moet u ervoor zorgen dat uw beerbessen planten water om ze te vestigen, dan kunt u terug van het drenken.

Tijdens de winter is het niet nodig om deze plant water te geven omdat het al het vocht krijgt dat het nodig heeft van een sneeuwval. In het midden van de lente en de zomermaanden, kunnen ze iets meer vocht nodig hebben om de hitte te behandelen. Gedeeltelijke schaduw helpt ook met droge grond.

Vaak in bossen, berenbes is vaak onder dennenbomen of in schaduwrijke vlekken.

In zijn inheemse habitat, Arctostaphylos uva-ursi planten pop-up in recent verstoorde of rotsachtige grond en de neiging om hellingen te vullen waar waterdrainage is overvloedig. Daar zal het een hellende bodembedekking vormen. Beerbes zal tolereren en zich aanpassen aan vele verschillende omstandigheden, waaronder zout in de bodem, maar het zal niet tolereren een bodem p buiten zijn voorkeursgebied. Het heeft goed drainerende zure grond met een pH tussen 4.

Aangezien het zout tolerant en gedijt in zandige zure grond, deze berenbessen maakt frequente verschijningen langs kustlijnen vol zout ook.

Bearberry planten kunnen overleven in slechte bodemomstandigheden dus bemesting is niet absoluut noodzakelijk. Echter, als je wilt aanmoedigen uw plant te verspreiden in een bodembedekking mode sneller een meststof met een iets hoger stikstofgehalte zal dat doen.

Je mag wat bloemen en fruit opofferen om ze meer groen te laten groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om deze plant niet meer dan één keer per jaar te bemesten omdat het gemakkelijk overweldigd kan worden.

Arctostaphylos uva-ursi hoeft niet te snoeien, maar je kunt ervoor kiezen om dood hout weg te snoeien of wat licht snoeiwerk te gebruiken om de plant opnieuw vorm te geven en de donkergroene bladeren te accentueren. De beste tijd van het jaar om deze plant te snoeien is in de late lente of de late zomer na de bloeitijd. Youll wil ervoor zorgen dat de bloemen op de plant achterlaten om de vlinders aan te trekken!

Een beerbessenplant kan uit zaad worden gekweekt. Echter, omdat het zo'n langzame kweker is, is een veel betere optie voor deze bodembedekking om het uit stamstekken voort te planten. Vul een pot met zand-dominante grond. Nieuwe planten kunnen worden gestart door het afsnijden van een stengel, het dompelen ervan in een wortel hormoon poeder, en vervolgens steken in vochtig zand tot wortel in de lente.

Als je groeit uit zaad het belangrijk om in gedachten te houden dat ze nodig koude stratificatie om spruitjes te vormen. Het is aanbevolen om uw zaad op te slaan in de koelkast voor 3 maanden voordat het planten in de tuin. Als alternatief, kunt u ze rechtstreeks zaaien in de grond in de late herfst en ze moeten spruiten uit de grond in de lente.

Ripe beerbessen zijn helder rood en glanzend.

Zoals hierboven vermeld, uva ursi is zeer droogte tolerant eenmaal vastgesteld, vereist weinig tot geen bemesting, geen snoeien, en is een zeer laag onderhoud groene ondergrond beplanting die zal vullen en de interesse aan uw landschap toe te voegen. Er zijn een paar kwesties vermeldenswaard, echter.

Het meest voorkomende groeiende probleem treedt op wanneer de bodem pH-eisen niet worden voldaan. Bearberry zal tekenen van stress vertonen als de.

De bladeren kunnen brons, het kan ophouden om nieuwe groei op te zetten, en kan helemaal geen bloemen vormen. Het is belangrijk om op te merken dat de bladeren zal veranderen brons natuurlijk in late herfst bewegen in de winter, echter, als het blad is bruin of rood geworden tijdens de lente en zomer kan dit een indicator dat de grond p moet worden verhoogd.

De zuurgraad van de grond kan worden verhoogd met een bodemverzurende stof die te vinden is in uw lokale kinderkamer of grote doos tuin winkel. Volg de instructies op de achterkant van de verpakking.

can is bekend dat ze invloed hebben op evergreens wanneer ze ervaren lange periodes van droogte naast bevroren grond in de winter die hun vermogen om water te vervangen verloren door het proces van fotosynthese. Naarmate de brandwonden verspreiden, kunnen bladeren bruin worden en sterven.

Vermijd het planten van nieuwe planten in winderige gebieden om het extra verlies van vocht uit de grond tijdens de late herfst en winter te voorkomen of toe te passen mulch om het te helpen behouden. Snoei dood hout weg als nieuwe groei niet weer verschijnen en vormen in uw tuin in de lente.

zijn de meest voorkomende plaag voor deze planten vanwege hun sappige gebladerte en fruit. In een thuistuin, de beste manier om bladluizen te bestrijden is om ze af te spuiten van uw plant met een straal van water zodra je ze ziet.

Om te voorkomen dat ze terugkeren en/of inhalen van uw planten creëren van een omgeving die een verscheidenheid van bloeiende planten zal aantrekken bestuivers en andere gunstige insecten die graag munchen op bladluizen, zoals lieveheersbeestjes bijvoorbeeld. In meer ernstige contaminatie neem olie of insectendodende zeep kan ook de truc doen.

is de meest voorkomende schimmelziekte om beerbessen planten te beïnvloeden. Ze willen niet in staand water, zodat het verstrekken van hen met goed drainerende grond zal helpen dit probleem te voorkomen. Planten ze in de juiste grond helpt ook. Echter, als je merkt verwelken, ook al heeft het veel water ontvangen, muzige stengels, en een gebrek aan nieuwe groei dan kan dit wijzen op wortelrot.

Het laten drogen van uw plant volledig voordat het water opnieuw kan helpen verhongeren van de schimmel. De toepassing van koper fungiciden heeft gemengde beoordelingen als het gaat om de behandeling van wortelrot.

Deze vruchten bevatten hydrochinon die kan giftig zijn en zich op te bouwen in de lever. Om deze reden, individuen met leverstoornissen moet niet consumeren beerbes. Het wordt geadviseerd om niet meer dan 10-20 gram beerbes op enig moment. Symptomen van berenbessen toxiciteit beginnen meestal met misselijkheid.

A: Het is beschreven als zacht zoet en knapperig, vergelijkbaar met een appel. De vrucht is meestal smakeloos wanneer gegeten rauw, maar koken ze brengt zijn smaak.

A: Zoals zijn naam zou suggereren, beren! Maar andere kleine zoogdieren en vogels eten ze ook.

A: Bearberry is afkomstig uit rondborstige gebieden over de hele wereld zoals Canada, Rusland, Finland, etc.

A: Het kan worden gestart met zaden in de vroege herfst (de zaden geven de voorkeur aan een periode van stratificatie) of gepropageerd uit stam stekken.

A: Ja, de belangrijkste eis is de juiste bodemzuurgraad, anders is het zeer laag onderhoud.

Scindapsus Pictus: The Satin Pothos That Isnt Pothos.

Ik creëerde Epische Tuinieren om te helpen onderwijzen.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we door kwalificerende aankopen.

De maten verschillen van laag en breed tot 3 meter hoog met smalle kroon.

Kunnen we de groei stoppen? Alvast bedankt voor uw reactie!.

"); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. Dit kunt u doen door een opstaande rand van aarde op een afstand van 40cm om de stam heen aan te brengen. Deze tor heeft nogal wat palmen slachtoffer gemaakt in Spanje. Hallo, wij zouden graag een palm verplaatsen van volle grond naar een pot, kan dit deze tijd van het jaar nog gebeuren en waar moeten wij rekening mee houden?. Hieraan gaat de palmboom niet ten onder en bestrijding is simpel. Ik heb een dikke maand geleden een grote (5meter, 3 stammen) Trachycarpus fortunei verplant. De bladeren van palmbomen verschijnen uit de kop van de stam. De Palmenfamilie vormt een bijzondere groep bomen. Individuele bladeren verschijnen het hele jaar lang.

Wanneer de temperatuur onder het niveau gaat zakken waarbij u uw palm moet gaan beschermen, moet u de boom gaan inpakken.

Wij hebben afgelopen juni 2 palmbomen gekocht. Hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en dit met mij wilt delen. Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling. 3 weken later is van alle bomen al het blad geel en slap. Daarom is beschermen en droog houden van het groeipunt gedurende de winter van belang. Dit is een wortelstimulator en zorgt tevens er voor dat palmen goed hun benodigde sporenelementen tot zich kunnen nemen. Pas als ze bloeien kan gezegd worden of het een mannelijke of vrouwelijke plant betreft. In het vroege voorjaar, na een langere natte tijd bestaat de mogelijkheid op schimmel indien u uw palmboom niet met het juiste materiaal heeft ingepakt.

© 1999 - 2022 Palmexpert bomen- en plantencentrum - Giethmen.

De bodem blijft zo gelijkmatig vochtig en de palm staat met de wortels niet in een plas water; in potten en kuipen is dat heel anders. Specialist in Mediterrane bomen en planten. Dit op de luizen sproeien, waardoor ze sterven. Wel kunt u min of meer de groei remmen door de plant geen bemesting en water te geven.

Beter is om de grond met potgrond te verrijken, (bemenste) tuinaarde is niet geschikt en slecht voor vele planten als de wortels ermee in aanraking komen.

Ook in dit geval wordt de bladkleur lichtgroen tot gelig groen. kou en vochtigheid: als uw plant eerst nat wordt en er komt vervolgens vrieskou bij, dan zal het daardoor ontstane uitzettende ijs de cellen van uw plant beschadigen. Zetten we de palm plotseling in een hele grote pot, dan kunnen de palmwortels de nieuwe grond niet snel genoeg in bezit nemen'. Palmen die uit de grond komen doen er in de regel tot 2 jaar over om een goed wortelgestel te groeien. Dat heeft te maken met het feit dat stagnerende waterafvoer in zandige grond niet vaak voorkomt. Bladluis kan optreden als de plant teveel water heeft gehad voor een langere periode (dit komt zelden voor dat palmen luis krijgen en in de volle grond al bijna helmaal niet). Als u een hoge grondwaterstand hebt, of kleigrond in de tuin hebt , kunt u de winterharde palm helpen door gaten te boren in het plantgat en hier  grof grind of hydrokorrels in te storten. Ik heb een vraag over de bloemen van de trachycarpus fortunei. Wat sommige mensen niet weten is dat wanneer de oudere Trachycarpus Fortunei op een plek staat waar het nooit kouder zal worden dan -10°C, hij een kale stam kan krijgen.

In de regel kiemen de zaden bij warm weer binnen 2 maanden.

wat kunnen we nu doen om de palm op te laten knappen? is er bepaalde voeding wat we kunnen geven? sowieso hebben we nog nooit voeding gegeven. Is dit niet het geval dan kan het een tekort aan bemesting (NPK) zijn in combinatie met een tekort aan sporenelementen. Een andere bijzonderheid van de palmen is hun monopodiale groeiwijze, dat wil zeggen dat hun stam zich niet vertakt. In dit geval geldt ook: voorkomen is beter dan genezen! Het is wel een troost te weten dat er elk jaar weer nieuwe bladeren worden gevormd!. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier.

De palmen staan in de volle grond.

Palmboom verzorging | Tips onderhoud en snoeien palmbomen | Palmexpert.

We zijn verhuisd en heel blij met 2 palmbomen in de tuin. Afgelopen maand was het koud in Nederland. Om te zorgen dat de Trachycarpus Fortunei niet zal uitdrogen, kunt u de pot met noppenplastic bekleden, wat tegelijkertijd goede isolatie is. We kunnen dan het onderscheid maken tussen handvormige en veervormige bladeren.

In de voorjaars en zomer periode kunt u de palm gerust licht bemesten met voeding voor palmbomen.

(Enkel voor informatie over filiaal Wezep). Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Hiervoor verkopen wij een speciale palmbomen potgrond / substraat. Veel mensen zijn zich niet bewust van twee andere hoofdrolspelers tijdens de winter; de wind en het feit dat de winter meestal erg droog is! Koude gecombineerd met vochtigheid is vaak de grote veroorzaker van sterfte; door gewoon goed na te denken en op een slimme manier te beschermen kunt u verrassende resultaten met uw palmen bereiken. Als de plant in de volle grond staat het snoei afval onder bij de stam op de grond gooien, dit verteerd en komt de bodemgesteldheid ten goede. Het grootste deel van de ongeveer 3500. Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging. Ook als de bladeren lelijk en geel geworden zijn, kunt u ze rustig helemaal wegsnijden.

U kunt die gewoon laten staan, deze planten groeien meerstammig-, struikvormig.

Onderhoud en verzorging palmbomen - Palma Verde Exoten V. Zeer waarschijnlijk de bemeste tuinaarde. © 2022 MyPalmShop | Alle rechten voorbehouden. Voor een Trachycarpus maakt het in groeisnelheid weinig uit of hij veel of weinig zon heeft. 1 van de bomen zijn de takken na 2 maanden zeer snel uitgedroogd en lijken ze nu wel alsof ze verbrand zijn. Tevens is de kans bij een flinke snoei beurt dat hij een bloem aanmaakt groter (Trachycarpus soorten).

Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.

Hoeveel zon is goed voor de palm? Plaats hem op een zonnige- of half-schaduwrijke plaats, dan is het altijd goed. De olijfboom is een groenblijvende plant die in bloei komt bij lage wintertemperaturen en veel zonuren in het voorjaar. zeker in de winter terughoudend water geven. Afhankelijk van de soort kunt u een palm gerust om de 8 weken een kleine gift mest toedienen. Jazeker, u moet voldoende wortels aan de plant laten. Wij raden sterk het gebruik van de Fertometer aan; een apparaat waarmee u het voedselgehalte in de plantenpot of kuip kunt bepalen. Het blad zal nu na de winter langzaam afsterven, hier is niets aan te doen. Trachycarpus fortunei hennepalmen zijn duurzame waaierpalmen. Eerste gift in April, de 2e in Juli.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom verzorging

Kan ik ze met iets beschermen,of moet ik dit zo laten.

Deze Trachycarpus fortunei palmbomen hebben een lange dunne bladstelen en dunne stammen met een slecht wortelgestel.

MypalmShop - Palmboom Verzorgen - MyPalmShop. Hierna het groeipunt inspuiten en laten drogen. Graag zou ik willen weten of je een palmboom kan laten stoppen met groeien?. Laat bij het snoeien ongeveer 5-10 cm. Dit is omdat de winterharde palm moet kunnen blijven ademen. ? De "bloemkoolachtige " zijn al gedroogd en als een soort stuifmeel weggewaaid. Ijzergebrek(chlorose) treedt vooral op als de grond kalkrijk is of een hoge pH(zuurgraad) heeft.

De nieuwe pot mag maar iets groter zijn dan de oude.

In Spanje hebben we een palmboom in volle grond staan. Verdroogde bladeren kunnen verwijderd worden, dit stimuleert de groei van nieuwe bladeren. De tros laten hangen in de winter en na de winter zaaien haalt niet veel uit in het geval van een strenge winter, weinig zaden kiemen dan nog maar. De meest voor de hand liggende indeling van. Jazeker, kunt u gewoon afknippen bij de stam.

Een palm kan overbemest worden, wees spaarzaam met strooien, houdt u aan de opgegeven dosering.

Er vindt minder verdamping plaats, zeker als het over een maand of zo warmer gaat worden. Zelfs al bevriezen de bladeren van de palmboom, dan nog hoeft u uw palm niet af te schrijven. Ik heb en doe nog steeds alles volgens de "voorschriften" gedaan. Het kan er uitzien alsof het is verrot (in het ergste geval trekt u het er zo vanaf als u het naar boven tilt), Dit kan een aantal oorzaken hebben:. schimmel of bacteriële infectie: dit kan zomaar zonder reden optreden, maar wanneer uw plant gezond en sterk is gebeurt dit minder snel. Wij gaan verhuizen en hebben een nieuwe tuin met 10 palmen van ongeveer 10 jaar oud.

Dit heeft allerlei ziekten en plagen tot gevolg.

Hierdoor kan de winterharde palmboom blijven ademen, en voldoende vocht opnemen. Te veel warmte gecombineerd met felle zonneschijn kan namelijk tot verbranding van bepaalde delen en uitdroging van de gehele palm leiden. De plant vorstvrij overwinteren. Dit is namelijk slecht vor de wortels van veel planten. Bij droog weer hebben ze vrijwel iedere dag water nodig. Waarschijnlijk is er iets teveel wortel beschadigd. De bladeren van palmen kunnen lichtgeel worden, terwijl de bladaanzet langs de stengel wel groen is.

Ik heb vorig jaar en dit jaar 2 exemplaren van chamaerops humilis in de volle grond aangeplant (tuinaarde gemend met 25% zand).

Als u ze laat drogen kunt u ze in het voorjaar planten. Er is wel een middel voor te krijgen om deze te bestrijden. bemest wordt zoals beschreven, dan zullen er niet snel gele bladeren optreden. Bladeren worden vaak bruin tijdens een warme periode die op een koude winter volgt.

Over het algemeen is het een goed idee om licht aan de speer van uw plant te trekken en alle eventuele dode bladeren te verwijderen; op deze manier kunt u voorkomen dat de rot zich verder verspreid naar de kroon van uw plant.

U kunt ze eventueel extra water geven in combinatie met Palma Forte (2 ml op 1 ltr water mengen).

In een pot dan minder snel verpotten naar een grotere pot. U kunt daarbij de bladstelen van de bladeren bij elkaar binden, met bv touw of duct tape en zonder deze te beschadigen, in een punt vastbinden, om zo ook de kwetsbare groeipunt van de winterharde palm tegen sneeuw en regen te beschermen. Indien dit niet werkt, kunt u een mengsel van 1:1 van water en spiritus nemen. De lengtegroei van de stam is 5 tot 20 centimeter per jaar, afhankelijk van zijn standplaats. eerder donker groen en soms wat gele stukken.

Uw palm voeding geven: Wanneer en hoe geeft u uw palm voedsel.

In ieder geval niet op de noord-oost zijde (in het open veld) in de winter i. Bij het bewateren van uw boom kunt u het beste een subtropische regenbui na bootsen. Ook krijgt de palm een extra groeispurt als hij in het voorjaar gesnoeid wordt. Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier.

Het gevaar zit hem in de eerste half jaar, daarna gaan ze het wel redden met de nodige zorg.

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag. Het juiste bemestingsadvies krijgt uw van ons bij aankoop van een palm. De uitgedroogde kunt u wegknippen. Dit is een normaal proces en duurt afhankelijk van de soort palmboom 1 tot 2 jaar. Palmen worden op latere leeftijd dan ook niet dikker. Dit kan in het meest ongunstige geval het groeipunt van uw palm aantasten. Deze Chinese winterharde palmboom heeft mooie waaiervormige bladeren en wordt  inmiddels wereldwijd gekweekt.

Nadat de boom is geplant, gedurende de eerste weken 2-3 x per week rijkelijk bewateren.

en meng daar wat gewone kunstmest (NPK 3-1-2) door. Hoe en wanneer u dit het beste kunt doen, leest u. Hoe krachtiger de palmbladeren zijn (Chamearops humilis en Trachycarpus fortunei ) des te meer behoefte er is aan voedzame aarde. In deze tijd van het jaar wordt het oude blad langzaam bruin en sterft af, dat is normaal. De palm heeft een flinke bladerbos, maar deze is nu gaan hangen. Moet er ingepakt moeten worden dan met het juiste materiaal zoals. Het uitgraven is met een graafmachine gebeurd maar niet al te voorzichtig. Het is belangrijk om geen plastic folie of noppenfolie om uw palm heen te wikkelen voor bescherming van het bovenste gedeelte van uw plant.

aan de stam zitten, niet tot op de stam snoeien.

heeft meerdere functies te vervullen. Zou het helpen als ik een deel van de bladeren zou snoeien? Of kan ik beter niet snoeien?. Het is erg belangrijk dat u de palm na het verpotten een paar weken rust en bescherming tegen zon en wind geeft. In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is. (Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. als hij in een pot staat moet de plant misschien verpot worden. Spuit dit op uw plant en ongedierte zal snel verdwijnen. Veel soorten ongedierte kan bestreden worden door het met koud water weg te spoelen. Voorwaarde is dan wel dat de palm goed droog moet staan en de vorst natuurlijk niet te lang aan moet houden.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen