Mexicaans heather: het kweken van the elfin herb - epische tuinieren

Mexicaans Heather: Het kweken van The Elfin Herb - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Mexicaanse heide is een kleine groenblijvende struik die afkomstig is uit Mexico. Het tolereert hoge zomerwarmte en geeft de voorkeur aan volle zon. Deze lage onderhoudsplant is een vaste plant in warme klimaten en kan ook worden gekweekt als een jaarlijkse in mildere klimaten. Deze kleine struik maakt een uitstekende grensplant en is een fantastische toevoeging aan elke bestuivertuin. Het heeft kleine witte, roze of paarse bloemen.

Mexicaanse heide planten gaan door vele andere bijnamen zoals Hawaïaanse heide, elfenkruid, of valse heide. Ze zijn het meest geïdentificeerd door hun helder groene blad en lavendel bloemen. Deze struik neigt te groeien in een afgeronde vorm en maakt een uitstekende grondbedekking. Zijn lansvormige bladeren zijn wat vaak verwarring veroorzaken tussen deze valse heide en ware heide planten.

Mexicaanse heide planten doen het goed in potten en daarom ook maken grote container planten vanwege hun compacte grootte en lage groei profiel. Ze zullen bloeien het hele jaar door in tropische klimaten, maar in gebieden die ontvangen onder de vriestemperaturen, zullen ze moeten worden getransplanteerd in het vroege voorjaar en zal een kortere groeiseizoen. Ze prefereren goed drainerende grond en volle zon dus vind een zonnige plek in uw tuin of op uw dek en geniet van deze groenblijvende struik, de prachtige kleine bloemen, en alle bestuivers die het zal brengen naar uw tuin.

Goede producten bij Amazon For growing Mexican Heather:.

Inheems naar Mexico, Mexicaanse heide is een heerlijke eeuwiggroene plant.

Mexicaanse heide, Hawaïaanse heide, elfenkruid, valse heide.

Flea kevers, spinnenmijt, mogelijk bladluizen.

Het is gemakkelijk te zien waarom sommige mensen het de elfenkruid noemen.

Mexicaanse heide (Cuphea hyssopifolia) wordt ook wel Hawaïaanse heide, valse heide en elfenkruid genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, is het ontstaan in Mexico en heeft een inheemse reeks die zich uitstrekt tot delen van Zuid-Amerika, maar het is ook in Hawaï genaturaliseerd en kan zelfs worden beschouwd als een onkruid. Het wordt ook vaak gezien in het hele landschap in Zuid-Californië. Het gemakkelijk zelfzaad en zal zich verspreiden wanneer voorzien van de juiste voorwaarden. Planten in de Cuphea geslacht zijn bekend om hummingbirds en vlinders aan te trekken met hun nectar-gevulde bloemen.

Mexicaanse heide planten hebben helder groene bladeren en kleine bloemen. Groene calyx buizen omsluiten de bloemen totdat ze klaar zijn om te bloeien. Hoewel ze ook kunnen komen in rassen die roze en witte bloemen produceren, paarse bloemen zijn de meest voorkomende. Deze struik groeit het beste in tropische gebieden en kan overleven als een vaste plant in warme klimaten. In koelere klimaten, is het raadzaam om te wachten tot de laatste dreiging van vorst is voorbij voordat transplanteren uit deze tedere zomer struik.

Cuphea hyssopifolia wordt voornamelijk toegevoegd aan een landschap voor sierdoeleinden, echter, planten in de cuphea geslacht worden onderzocht voor hun vermogen om de bodem voor specifieke gewassen te verbeteren via vruchtwisseling praktijken. Het planten van cuphea voor het planten van tarwe of maïs is aangetoond om de opbrengst te verhogen. In de tuin, is het gemakkelijk om te groeien in containers, heeft weinig ernstige schadelijke organismen, is relatief weinig onderhoud, en zal gedijen wanneer het goed wordt besproeid en geplaatst in een gebied dat direct zonlicht ontvangt.

Mexicaanse heide bloemen zijn echt heel mooi.

Zoals hierboven vermeld, Mexicaanse heide zorg is relatief gemakkelijk. Het is blij om zoveel mogelijk uren van direct zonlicht te absorberen zo lang mogelijk als het blijft in goed bewaterde, goed drainaged grond. Plant Mexicaanse heide als je wilt deze lavendel bloemen toe te voegen aan uw groeiseizoen.

Aangezien Mexicaanse heide is inheems in Mexico en Zuid-Amerika, het tolereert hoge zomerwarmte en heeft 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is bekend om winterhard genoeg om gedeeltelijke schaduw te tolereren, hoewel het misschien niet zo intens bloeien. Omgekeerd, een gebied met te veel direct zonlicht kan resulteren in het loof niet de volle potentieel heldere groene kleur te bereiken. Het doet het beste in tropische klimaten die gemiddeld 75-85 graden Fahrenheit. Om deze reden, is het raadzaam om Mexicaanse heide te groeien in USDA winterhardheid zones 9-11. Het is uiterst gevoelig voor vorst en zal niet overleven een lichte bevriezing (wanneer temperaturen 32 graden Fahrenheit). Het kan overleven extreme hitte en zelfs als delen van de plant sterven terug, het zal terugkeren elk jaar in tropische gebieden.

Zodra Mexicaanse heide begint te bloeien zijn belangrijk voor het water regelmatig, ten minste wekelijks, zo niet twee keer per week tijdens periodes van droogte. De beste praktijk om deze plant te water in de ochtend, zodat het water een kans om te weken in de grond heeft voordat verdampen tijdens de hitte van de dag. Zoals met de meeste planten, is het een goed idee om te voorkomen dat het bevochtigen van de bladeren om het risico van ziekte en andere bladproblemen te voorkomen. Om deze reden, en omdat het kan laag groeien tot de grond, zijn gemakkelijkste om deze planten met druppel irrigatiesystemen te water. Dit zal ervoor zorgen dat ze een diepe week ontvangen, terwijl het vermijden van de hierboven genoemde problemen. Aangezien Mexicaanse heide kan bloeien het hele jaar door, het vereist ook het jaar door besproeien, hoewel besproeien kan worden verminderd tijdens koeler periodes.

Mexicaanse heide planten kunnen goed doen in een verscheidenheid van bodems (leem, klei, zandig) zolang het goed draineren is. In zijn natuurlijke habitat, het groeit over het algemeen in zandige, licht zure grond. Het verstrekken van deze plant met goede drainage is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het behoud van de algehele gezondheid. Omsingelen van de basis van de plant met een dunne laag mulch zal helpen de grond vocht te behouden en de behoefte aan water zo vaak verminderen.

Mexicaanse heideverzorging is weinig onderhoud en het is niet nodig om deze planten te bemesten tenzij er een slechte bodemgesteldheid bestaat. In dat geval zal een korrelige slow-release meststof aan het begin van het seizoen voldoende zijn. Het toevoegen van een dunne laag organische stof rond de basis van de plant elk jaar zal helpen de bodemkwaliteit te behouden.

Mexicaanse heideplanten zijn een zeer weinig onderhoud struik als het gaat om snoeien. Deze kleine struik hoeft helemaal geen snoeien, maar als het begint te kijken overgroeid of als je wilt geven het een meer afgeronde vorm, dan kan het licht worden gesnoeid in de vroege lente. De uiteinden van takken kunnen ook worden gesnoeid terug in het vroege voorjaar of late winter om de groei van bushier te stimuleren.

Mexicaanse heide planten zijn bekend om zelfzaad gemakkelijk en om deze reden, kunnen ze ongecontroleerd verspreiden als ze niet gecontroleerd. Ze kunnen ook worden gekweekt door het nemen van stekken. Knip een gezonde tak en plaats het direct in een pot van grond of glas water totdat wortels ontwikkelen en vervolgens planten het in zijn nieuwe locatie.

De gemakkelijkste manier om deze plant te propageren, echter, is om de hele plant op te graven, inclusief de wortelbal, en snijd het in de helft verticaal. Dan kunnen de twee helften opnieuw worden geplant.

Mexicaanse heide maakt een uitstekende containerplant.

Zoals hierboven vermeld, het verstrekken van deze plant met goede drainage, volle zon, en vruchtbare grond zal resulteren in gezonde planten. Er zijn echter enkele problemen die kunnen op te komen.

Zoals hierboven vermeld, Mexicaanse heideverzorging is zeer weinig onderhoud.

kan een probleem worden wanneer deze plant is gevestigd in een gebied met slechte drainage. Overbewatering kan ook bijdragen aan deze kwestie. De heldere groene bladeren zijn een indicator van de planten algehele gezondheid. Als ze beginnen geel te worden, kan dit een teken dat de plant wordt overbewaterd. Bij het kweken van deze plant in containers, wees er zeker van dat er drainage gaten in de bodem om te helpen voorkomen dit probleem ook.

Deze valse heide is helemaal niet vorsthard. Zodra de temperatuur 32 graden Fahrenheit de plant met.

en zodra de grond bevriest, zal de plant volledig sterven. Als het wordt geteeld in een USDA winterhardheid zones die vriezen temperaturen ontvangen dan zijn aanbevolen om het alleen planten in de lente na de laatste dreiging van vorst. Als een late voorjaar vorst moet komen nadat het is geplant, dan voorzien van een dekking of breng het binnen.

De meest voorkomende plaagproblemen voor deze planten zijn.

en andere kleine zachte insecten die zich vermaken op bladeren, zoals.

Spider mijten zijn het meest waarschijnlijk te verschijnen op planten die worden gekweekt binnen sinds ze zijn verwijderd uit een omgeving waar hun natuurlijke roofdieren zou hen in toom te houden. Neem olie zal hen doden, en hun eieren, op contact. Insecticide zeep kan ook worden gebruikt. Spray eenmaal per dag om de paar dagen totdat ze allemaal zijn gedood. Flea kevers en bladluizen zijn meer van een overlast dan een echte bedreiging voor deze plant. Besproeien ze af met water zal zich ontdoen van deze ongedierte.

Er zijn geen bekende ziekten die het groene blad van deze groenblijvende struik teisteren. Elke zichtbare schade aan de stengels en bladeren wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de hierboven genoemde plagen.

Cuphea hyssopifolia heeft weelderige groene bladeren met roze of witte bloemen.

V: Is Mexicaanse heide een vaste plant of een jaarlijkse?.

A: Dit is een vaste plant in zijn inheemse groeiende habitat, maar in koudere klimaten kan worden gekweekt als een jaarlijkse.

Q: Houdt Mexicaanse heide het door de winter?.

A: Het kan niet omgaan met vorst en zal niet overleven vriezen temperaturen.

A: Het is gekomen om te worden beschouwd als een onkruid in sommige gebieden van Hawaï vanwege hoe gemakkelijk het zich verspreidt door zaad.

Q: Komt Mexicaanse heide elk jaar?.

A: Het zal het hele jaar door bloeien in tropische klimaten.

als (mobiel) { // Mobiele versie

laat kinderen = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

laat ad_div = $(html_desktop);

$(kinderen[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[4],

ad_div: ad_div

} JQuery).

Durian Vs Jackfruit: Whats The Difference?.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen onderwijzen.

hoe om alles te groeien, ongeacht waar ze wonen in de wereld.

Epic Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

De oude bladeren verkleuren en gaan doorhangen.

kan op het terras in een pot staan en kan zonlicht goed verdragen.

Een palm kan in het algemeen het hele jaar, behalve met vorst, gesnoeid worden. Shop nu uw kamer- of buitenpalmen en geniet van de tropische uitstraling van deze prachtige planten. Bekijk meer. Bekijk meer. Sabal mauritiiformis - totale hoogte 30+ cm - pot Ø 13 cm. Bekijk meer.

Portugese laurier bolvorm 120 cm stamhoogte.

Er werd zorgvuldig gecommuniceerd over levering via mail. Bekijk meer. Eventueel bezorgen we de palmboom ook als je niet thuis bent. Bekijk meer. We bieden een aantal aanplantpakketten voor een palmboom aan, zodat je direct alles in huis heeft om de palmboom aan te planten. Filter218271_checkbox:checked"). ' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '.

Bekijk meer.

Het is dan ook belangrijk om u voor de aanschaf van een palmboom goed te verdiepen in de diverse soorten. Ptychosperma macarthurii - Macarthur Palm. Bekijk meer. Als je de palmboom ook wilt laten aanplanten, bezorgen we de palmboom in ieder geval binnen 10 werkdagen en plaatsen we hem direct in je tuin.

Bekijk meer.

nl bestel je al een palmboom vanaf  29,95. Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. Zo weet u altijd zeker dat u een geschikte palmboom vindt voor de plek waar u hem wilt neerzetten. Daardoor heb je recht op garantie, mocht de palmboom het niet overleven. Schone van Boskoop / Goudreinette. Bekijk meer.

Hoe vaak moet je een palmboom water geven?.

Chamaerops humilis - totale hoogte 50-70 cm - pot Ø 17 cm. Filter218241_checkbox:checked"). Bekijk meer. Portugese laurier bolvorm 180 cm stamhoogte. U kiest daarom voor een soort die perfect aansluit op uw wensen. Deze prachtige tropische palmbomen komen vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland, rechtstreeks uit het land van herkomst. Trachycarpus fortunei - totale hoogte 40-60 cm - pot Ø 15 cm. De meeste palmen zijn niet zelf schonend u dient ze zelf te snoeien als het blad minder wordt.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

Daarna worden ze minimaal 1-3 jaar geacclimatiseerd aan het aantal lichturen in Nederland.

Bekijk meer.

Chamaerops humilis - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 18 cm. Chamaerops humilis set van 3 - totale hoogte 40-60 cm - pot Ø 17 cm. Bekijk hier het brede assortiment palmen van MyPalmShop en laat u verrassen door de vele soorten en maten, kleuren en vormen van onze prachtige palmen. Cycas revoluta - totale hoogte 50-60 cm - pot Ø 14 cm. Om ervoor te zorgen dat je palm beter groeit, ondersteun je de boom met onze speciale palmbomen aanplantgrond. In de volle grond worden de wortels doorgaans maar een meter diep. Denk aan erfafscheiding, hekken, potgrond en de mooiste tropische planten voor uw tuin.

Bekijk meer.

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag. Bekijk meer. Palmboom | MyPalmShop - MyPalmShop. Areca catechu 'Dwarf' - Donkere Betelpalmboom. Bekijk meer.

De Meerstammige waaierpalm zorgt meteen voor een unieke sfeer in de tuin door de verschillende stammen naast elkaar.

© 2022 MyPalmShop | Alle rechten voorbehouden. Bekijk meer. ' + (variant['qty_in_stock'] > 0 ? '. Bekijk meer.

Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218246").

En kiest u voor een palmboom voor buiten in pot? Dan kan het verstandig zijn om sommige palmensoorten voor de zekerheid binnen te zetten of te laten overwinteren in de schuur. Bekijk meer. Afhankelijk van het soort plamboom Arecaceae hoef je niet ieder soort in te pakken. Het beste komt een palmboom tot zijn recht in de volle grond. zijn winterhard: deze palmbomen mogen gerust in de winter buiten blijven staan.

Bekijk meer.

Toch is het belangrijk dat de palmboom voldoende water krijgt.

De meeste van onze palmbomen zijn winterhard. Vandaag een palmboom kopen, binnen 5 werkdagen in huis. U vindt verschillende soorten die ieder hun schoonheid hebben. Een aanplantpakket is inclusief:. raden we je aan om het aanplantpakket mee te bestellen.

Er is op deze plaats voldoende zonlicht aanwezig.

Bekijk meer. Ravenala madagascariensis - Reizigersboom - Madagaskarpalm. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten. Wij waarderen onze klanten enorm!. Bekijk meer. In de winter hoeft dit slechts één keer per twee weken.

zijn ook winterharde palmbomen voor buiten.

Het is van belang om een palmboom op een plaats aan te planten die goed waterdoorlatend is. zijn redelijk winterhard, maar kunnen minder verdragen dan onze andere palmen. Bekijk meer. Bekijk meer. De Gewone palmlelie is geschikt voor elke tuin en kan in zand-, zavel- en lichte kleigrond staan. Hopelijk slaan ze ook goed aan dan zou het cijfer een 10 zijn.

Portugese laurier bolvorm 180 cm stamhoogte.

U kunt eventueel extra informatie vinden op onze. Met deze planten maakt u van uw tuin of huiskamer een sfeervolle en aangename plek. Daarnaast is een palmboom in een pot kwetsbaarder in de winter als deze niet beschut staat. Filter-Window li #ToggleShowAllKeywords_" + aProperty[1]). Ook geven we je graag meer informatie over het verzorgen van palmbomen. Een palmboom groeit vanuit het midden van de stam. Bekijk meer.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen